Meer overvallen op Rotterdamse middenstanders

Het aantal overvallen op winkeliers in de regio Rotterdam-Rijnmond die hun dagopbrengst zelf storten bij de bank is toegenomen. Dit meldt het AD vrijdag.

Het aantal overvallen in de regio in Zuid-Holland is in de eerste zeven maanden van dit jaar dertien procent afgenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar waren dit er nog 241, momenteel zijn dit er 209. Bij maaltijdbezorgers en middenstanders die zelf hun omzet naar de bank brengen is dit percentage echter toegenomen. Vorig jaar waren dit er in de eerste maanden van het jaar 45 tegenover 49 nu.

De doelwitten zijn vaak middenstanders en particuliere bedrijven die het zonder kluis moeten doen, waardoor zij hun dagopbrengsten zelf storten bij de bank. "Het geld op laten halen door een geldtransportbedrijf brengt minder risico's met zich mee", aldus een woordvoerder van de politie. Momenteel zet de politie buurtagenten in om winkelmanagers en ondernemers hier over te benaderen. Winkeliers worden opgeroepen zo min mogelijk cash geld in huis te hebben.

Momenteel is de zogenoemde drie-ringen aanpak een belangrijk onderdeel van de bestrijding van overvallen. Bij dit systeem worden direct na de overval politie-eenheden naar de plaats delict en verschillende plekken rondom die plek gezet. Met behulp van technische hulpmiddelen als camera's kunnen de agenten snel worden ingelicht over de vluchtroute van de daders.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!