Rabobank verwerft twee retailbanken

Rabobank North America (NA) heeft de retailbanken Butte Community Bank en Pacific State Bank overgenomen van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Dat meldt AgriHolland op zijn site. Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse dochter van Rabobank past de overname in de strategie van de bank om voorzichtig te groeien in Californië.  

De Butte Community Bank is een in Chico gevestigde retailbank met een waarde van 499 miljoen dollar en veertien vestigingen in vooral Butte Country. De bank levert naast traditionele bankproducten diensten op het gebied van verzekeringen, beleggen en loonadministratie.

De Pacific State Bank is een in Stockton gevestigde retailbank met een waarde van 312 miljoen dollar en negen vestigingen, hoofdzakelijk in San Joaquin County en de uitlopers van het Sierra-gebergte. De Pacific State Bank is in 1987 opgericht voor dienstverlening aan de lokale bedrijfsgemeenschap.

Rabobank NA heeft een omvang van 10,2 miljard dollar en levert een compleet pakket financiële diensten aan food- en agriklanten, particulieren en bedrijven. Dat gebeurt in een werkgebied – vooral buiten de grote steden – dat zich uitstrekt over 1.100 kilometer in Californië. Vorig jaar opende de Amerikaanse dochter van de Nederlandse bank negen nieuwe vestigingen. Dit jaar werd de Napa Community Bank al aan de portfolio toegevoegd en zullen er nog nieuwe filialen worden geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!