'Cash uit supermarkt bannen slecht idee'

Drie kwart van de consumenten is het niet eens met het idee om cash geld uit de supermarkten te bannen. Dat is de uitkomst van het Radio1-programma Stand.nl vandaag, naar aanleiding van het bericht dat de werkgroep Cashloze Supermarkt van het CBL een pilot gaat houden in twee supermarkten waar alleen kan worden gepind.  

Er bestaat wel begrip voor het standpunt van supermarkten om veiligheid te bevorderen, maar de meeste consumenten vinden dat klanten de keuze moeten houden om te pinnen danwel met cash te betalen.

Consumenten die het plan wel steunen, werpen tegen dat er een hoop irritatie en onnodig wachten bij de kassa kan verdwijnen als er alleen nog wordt gepind. “Ik heb altijd een voor mij die het nodig vindt zijn hele spaarpot om te keren. Dat duurt veel te lang”, aldus een klant bij Stand.nl. De Consumentenbond vindt het te vroeg voor een supermarkt waarin enkel met pin betaald kan worden. Ook ouderenorganisatie ANBO is niet enthousiast: ouderen kunnen niet goed bij het apparaat of vergeten hun pincode, bijvoorbeeld door medicijngebruik.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!