Ahold beleeft ‘solide’ kwartaal

Supermarktconcern Ahold heeft in het tweede kwartaal zijn omzet met 10,8 procent zien groeien. De omzet kwam daarmee uit op 7,126 miljard euro. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers van het bedrijf.

De retailer sprak van een ‘solide kwartaal’ onder ‘uitdagende marktomstandigheden’. Het concern weerhield zich van het uitspreken van een verwachting.

Tegen constante wisselkoersen -Ahold haalt de helft van de omzet uit de Verenigde Staten- stegen de inkomsten met 4,4 procent. De behaalde inkomsten lagen licht hoger dan de verwachting van analisten.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 347 miljoen euro, een toename van 17,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Het bedrag was hoger dan de verwachting van marktkenners. Onder de streep hield Ahold 202 miljoen euro over, 6 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Analisten hadden op een hogere nettowinst gerekend.

De Nederlandse filialen van Albert-Heijn waren in het tweede kwartaal goed voor een omzet van 2,3 miljard euro, 4,4 procent meer dan een jaar eerder. De identieke omzet -de inkomsten van een aantal dezelfde winkels tegen constante wisselkoersen- steeg met 3,5 procent. Het bedrijfsresultaat kwam 9 miljoen euro hoger uit op 159 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!