Onrust rondom mega Jumbo

Retail Platform Breda is tegen de plannen voor de komst van het Stadionkwartier, een project bij het stadion van voetbalclub NAC Breda. Dat schrijft Distrifood online. Ook een megasupermarkt van Jumbo, met een oppervlakte van zesduizend vierkante meter, maakt deel uit van dit project. Het platform maakt bezwaar en zegt tevens naar de Raad van State te stappen.

"Vooral de megasupermarkt van Jumbo zorgt bij het platform voor onrust", aldus retailmanager Jack Trum in de krant BN/De Stem. "We maken bezwaar namens winkelcentra De Berg, De Donk en Tuinzigt. Zij verwachten dat de nieuwe super in het plan de doodsteek wordt voor deze kleinere centra."

Volgende week wordt er vergaderd over de precieze tekst van de bezwaren, die voor 1 september moeten worden ingediend. De Raad van State kan het bezwaar naar de rechter doorverwijzen, waar het platform kan vragen om de door de gemeente verleende bouwvergunning te laten schorsen. De projectontwikkelaar kan volgens een woordvoerder van de gemeente wel beginnen met de bouw van het complex als het stempel op de aangevraagde bouwvergunning is gezet. "Maar dat is wel voor eigen risico."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!