Abercrombie & Fitch sluit ruim honderd winkels

Het Amerikaanse Abercrombie & Fitch heeft besloten 110 winkels te sluiten in de komende anderhalf jaar. Reden hievoor is dat, ondanks een winst in het tweede kwartaal, de aandelen van het concern met 6,9 procent zijn gedaald.  

De sluitingen betreffen vooral kinderkledingfilialen van Abercrombie & Fitch. De 25 geplande winkelopeningen in diverse winkelcentra zijn ook gereduceerd tot twintig stuks.

De kledingretailer had de laatste jaren last van goedkope concurrenten als Aéropostale Inc. en American Eagle Outfitters Inc. A&F-ceo Mike Jeffries heeft laten weten dat de keten zich meer op bepaalde trends gaat richten en agressiever campagne gaat voeren. De directie vindt dat de producten de afgelopen tijd zijn verbeterd, maar laat ook doorschemeren dat er nog veel werk aan de winkel is om het aanbod inspirerend en spannend te maken.

Abercrombie & Fitch zit momenteel in een goede periode. De verkoopcijfers stegen met zeventien procent van 637,2 miljoen dollar naar 745,8 miljoen dollar. In de eerste helft van dit jaar boekte de keten een winst van 7,7 miljoen dollar tegen een netto verlies van 86 miljoen dollar dezelfde periode een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!