België wil leeftijdsgrens op energiedrank

De Belgische consumentenorganisatie Oivo wil een leeftijdsgrens voor de consumptie van energiedranken. Zij vinden dat deze pas vanaf zestien jaar gekocht mogen worden, zo meldt Oivo op zijn website.

Naast de leeftijdsgrens wil de organisatie ook dat etiketten van de drankjes worden aangepast. Hierop moeten de risico’s van het consumeren van de drankjes duidelijk vermeld staan, evenals het maximale aantal blikjes dat per dag kan worden gedronken. Hierbij wil men onder meer de risico’s van het drinken van mixen van alcohol en energiedranken en symptomen die kunnen optreden bij consumptie van de drankjes duidelijk maken.

Het hoge cafeïne en suiker gehalte, alsmede de onbewezen claims van de drankjes zijn reden voor Oivo om zich te laten horen. De organisatie zou ook graag zien dat reclame voor energiedranken wordt verboden.

Als voorbeelden noemt Oivo Red Bull en Burn. Dit zijn twee merken die hun product zeer actief promoten onder jonge consumenten, die deze intussen drinken in gelijke mate als frisdranken. In België worden jaarlijks zeventig miljoen van deze drankjes genuttigd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!