Samsung lanceert antwoord op iPad

Het succes van Apple’s iPad, die in het tweede kwartaal van dit jaar 3,27 miljoen keer over de toonbank ging, is bij concurrenten Samsung en Toshiba niet onopgemerkt gebleven. Beide elektronicaconcerns komen deze week met hun antwoord op de iPad.

Samsung presenteert donderdag de Galaxy Tab, een plankje met een 7-inch scherm dat op Google’s Android-systeem draait. De eerste reacties op Samsungs Galaxy Tab, op basis van een ‘gelekte’ demonstratievideo, zijn grotendeels positief. Toshiba heeft de SmartPad ontworpen, die ook op Android draait, maar een 10-inch scherm heeft.

Volgens onderzoeksbureau iSuppli zal Apple in 2010 nog wel een aandeel van circa 75 procent op de zogenoemde tabletmarkt behouden. Volgend jaar zal dit aandeel waarschijnlijk met zo’n vijf procent dalen.

Naast Samsung en Toshiba werken ook andere technologiebedrijven aan hun antwoord op de iPad. Zo heeft Dell al een 5-inch scherm op de markt, genaamd Streak-tablet, en komt de Chinese producent Rockchip naar verwachting met de Supernova X1 met 3D-scherm.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!