'Kooplust consumenten groeit weer'

Nederlandse consumenten zijn van plan de komende maanden meer te spenderen. Dat blijkt uit de maandelijkse koopindicator van CBW-MITEX naar de koopintentie onder vierduizend huishoudens. De brancheorganisatie voorziet vanaf 15 september een koophausse, mede door het vervroegd vrijkomen van het spaarloon.

"Mensen willen zichzelf op iets nieuws trakteren na een periode van sparen", aldus Jan Meerman, voorzitter van CBW-MITEX. "Nu durven ze wellicht nog niet. Maar als Den Haag de geblokkeerde spaarloontegoeden vrijgeeft voor opname, zorgt dit voor een psychologische ommekeer. Grote aankopen zijn plotseling binnen handbereik. Gezien de gestegen koopintentie en het toenemende consumentenvertrouwen, komt de regeling op een perfect moment."

Met als doel de economie een impuls te geven komen half september de geblokkeerde spaarloontegoeden van ruim twee miljoen werknemers vervroegd vrij. Per persoon gaat het om een bedrag van maximaal 2452 euro plus rente. Demissionair Minister van Financiën De Jager verwacht dat ongeveer vijftien procent van het vrij te besteden spaarloon wordt uitgegeven. Volgens Meerman besteden consumenten straks meer. "Aangezien grote aankopen door de economische crisis zijn uitgesteld, wordt dit 'extraatje' vooral besteed aan bijzondere uitgaven. Gezien de huidige rentestanden zou ik het geld persoonlijk niet op de bank laten staan."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!