Winkeliers eurozone verkopen iets meer

De detailhandel in de eurozone heeft in juli zijn omzet iets zien stijgen in vergelijking met de maand ervoor. De verkopen stegen met 0,1 procent, blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat.

Analisten gepolst door Reuters rekenden op een stijging van 0,2 procent. In juni stegen de detailhandelsverkopen nog met een naar boven herziene 0,2 procent. De verkopen in de zomermaand juli groeiden ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder met 1,1 procent. Dat is flink meer dan de verwachting van analisten van 0,6 procent.

In juli stegen vooral de verkopen van levensmiddelen, drank en tabak. De verkoop in de non food sector daalde juist licht.

Voor de gehele Europese Unie was er in juli sprake van een stijging met eveneens 0,1 procent in vergelijking met juni en met één procent ten opzichte van juli vorig jaar. De landen waar de sterkste stijgingen werden gemeten, waren in juli Frankrijk (5,1 procent) en Polen (5,2 procent). De grootste daling was in Litouwen (8,8 procent).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!