Amazon koopt online muziekshop

E-commercegigant Amazon is voor een nog onbekend bedrag eigenaar geworden van Amiestreet. De overname van de online-muziekwinkel en sociaal netwerk rond onafhankelijke artiesten is niet het enige wat Amazon.com in de kijker speelt. Het bedrijf maakte gisteren ook een verbeterde versie van haar dienst ‘Checkout by Amazon’ bekend.

Na de overname werd Amiestreet.com direct gesloten. In een statement verklaarde de webwinkelgigant dat het in ieder geval verder gaat met Songza.com, een sociale muziekservice die gebruikers in staat stelt een eigen radiostation te openen en muziek te delen met vrienden.

Over de overname van Amiestreet.com zijn door Amazon geen vooralsnog geen details bekend gemaakt.

Details zijn er wel over de verbetering van ‘Checkout by Amazon‘, de dienst die webwinkeliers sinds twee jaar gebruik laat maken van bij Amazon geregistreerde bank- en adresgegevens. Dochteronderneming Amazon Payments heeft het systeem zo verandert dat consumenten de websites van andere webwinkeliers niet hoeven te verlaten om af te kunnen rekenen.

Volgens Amazon biedt dit een verbeterde koopervaring. Het systeem zou voortaan sneller te implementeren zijn. Bovendien geeft het verkopers meer controle over hun eigen retailmerk, meent het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!