Voedselbank in problemen door crisis

Steeds meer grote bedrijven trekken zich terug als gever bij Voedselbank Nederland. Dat meldt oprichtster Clara Sies in een reactie op het vrijdag verschenen armoederapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De Voedselbank wordt gesteund door tientallen A-merkfabrikanten en honderden kleine bedrijven die goederen verstrekken.

"Door de crisis zijn fabrieken steeds effectiever gaan produceren, zodat er minder overblijft om weg te geven. Het is natuurlijk goed dat er minder eten wordt weggegooid. Maar wij zijn er wel de dupe van", aldus Sies. Meer dan 21 duizend Nederlandse huishoudens zijn afhankelijk van de gratis voedselpakketten. Door het tekort kon het centrale distributiepunt in Rotterdam de afgelopen week geen goederen verstrekken aan de honderddertig voedselbanken in de rest van het land.

Uit het SCP-rapport blijkt dat veertig procent van de Nederlandse huishoudens die onder de armoedegrens leeft, dit na drie jaar nog steeds doet. Autochtone Nederlanders hebben vijf maal zoveel kans om blijvend boven de armoedegrens uit te komen als niet-westerse migranten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!