Koper V&D wil verdubbeling warenhuizen

De ambities van de nieuwe eigenaar van warenhuisketen V&D en restaurantformule La Place zijn groot. Zo mikt koper Sun Capital Partners op een verdubbeling van het aantal warenhuizen in Nederland en moeten in andere Europese landen nieuwe vestigingen komen.

“In alle steden waar een C&A zit, kan ook een V&D zitten”, liet V&D-topman Mark McKeon dinsdag optekenen na de bekendmaking van de overname. V&D telt momenteel 62 vestigingen. C&A heeft 128 filialen. In sommige steden heeft de kledingketen meerdere winkels.

Voor La Place is expansie naar Azië en Verenigde Staten een serieuze optie, ‘maar dat heeft niet direct topprioriteit’.

De overname van Maxeda-formules V&D en La Place door investeringsmaatschappij Sun Capital Partners werd gisteren bekend. V&D heeft jarenlang gekwakkeld en winst werd er niet gemaakt. Met de komst van Sun Capital moet het bedrijf weer groeien.

Met acht miljard dollar aan kapitaal – verspreid over verschillende bedrijven in de VS en Europa – behoort Sun Capital tot de grotere private equity-huizen. De maatschappij heeft belangen in veertien winkelketens en twaalf restaurantketens. Zo heeft Sun Capital en belang van 51 procent in het Duitse online warenhuis Neckermann. “Dat helpt onze groei op internet te versnellen”, keek McKeon vooruit.

Financiële details met betrekking tot de transactie zijn niet bekend. Ingewijden gaan uit van een aankoopprijs van iets meer dan zeventig miljoen euro. Maxeda-topman Tony DeNunzio wilde wel kwijt dat het bedrijf zonder schulden wordt verkocht, waardoor die vermoedelijk op andere ketens van Maxeda zullen drukken.

De transactie moet nog wachten op goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, maar zal naar verwachting in november worden afgerond.

Eerder: V&D in nieuwe handen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!