Hotelprijzen in de lift

Een hotelovernachting is in het tweede kwartaal van dit jaar duurder geworden. De prijzen stegen wereldwijd met twee procent vergeleken met dezelfde periode in 2009. Dit blijkt uit de hotelprijzenindex van boekingssite Hotels.com.

In Nederland nam de gemiddelde prijs voor een hotelkamer met vier procent toe. Het is voor het eerst in bijna twee jaar dat de prijzen voor hotelkamers weer omhoog gaan. Toch ligt de prijs nog altijd lager dan bij de start van de hotelprijzenindex in 2004. De prijzen zakten vooral in 2009.

Amsterdam is van ons land de duurste stad voor en hotelovernachting. Consumenten betaalden hier in het tweede kwartaal gemiddeld 115 euro voor een kamer. Dit is zeven procent meer dan een jaar eerder. De Nederlandse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Utrecht en Leiden met gemiddelde prijzen van 112 en 110 euro.

In Den Haag zakte de prijs met zes procent naar gemiddeld 109 euro per overnachting. De hofstad was vorig jaar nog de duurste stad van ons land wat betreft hotelovernachtingen. Den Haag hoort met Breda en Groningen tot de enige Nederlandse steden waar de prijzen zijn gedaald.

Het duurste land wat betreft hotelovernachtingen is Monte Carlo. Een hotelovernachting kost hier gemiddeld 180 euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!