Huurprijs dure winkelstraten stabiel ondanks economie

De duurste winkelstraten van de wereld blijken de laatste twaalf maanden stabiel wat betreft huurprijzen. Dit staat in het jaarlijkse rapport Main Streets Across the World 2010 van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Het rapport laat zien dat in 66 procent van de 59 bestudeerde landen de tophuurprijzen het afgelopen jaar stabiliseerde of stegen. De duurste winkelstraat van de wereld is nog steeds Fifth Avenue in New York volgens het rapport. Dit is het al voor de negende keer op rij. Dit jaar stegen hier de huurprijzen met 8,8 procent.

Causeway Bay in Hong Kong neemt de tweede plaats in, gevolgd door Ginza in Tokio op een derde plek. Grootste stijger in de ranglijst is Haddock Lobo in het Braziliaanse Sao Paulo. De huurprijzen stegen hier met 92 procent. De grootste huurprijsdaling ter wereld wordt genoteerd in Bulgarije, op de hoofdwinkelstraat Alexander Batenberg in Plovdiv en op de Alexandrovska in Burgas. Hier daalden de prijzen met vijftig procent.

Opkomende markten doen het volgens het onderzoek goed dankzij een groeiende toeristenstroom. Ook is er een stijgende vraag naar internationale retailers, stelt het rapport.

John Strachan, Global Head of Retail, Cushman & Wakefield: “De naschokken van de wereldwijde economische recessie zijn nog altijd voelbaar in de winkelvastgoedmarkt. De weg van recessie naar herstel is niet zonder hobbels. Toch blijft de vraag in de grote winkelstraten in steden als Londen en New York groter dan het aanbod. De vestigingsdrang van internationale brands resulteert daar in een stijging van de winkelhuurprijzen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!