‘Amazon.com wil digitale kijker’

Amazon heeft serieuze belangstelling voor de overname van de Europese DVD-verhuurder Lovefilm. Dat meldt The Sunday Times op basis van anonieme bronnen. Het e-commercebedrijf zou ongeveer een kwart miljoen euro over hebben voor de filmverhuurder die consumenten steeds vaker digitaal bedient in Groot-Britannië, Duitsland en Scandinavië.

The Wall Street Journal stelde begin deze maand al dat Amazon zich mengt in de strijd om de digitale kijker. De overname van Lovefilm past in dat plaatje, volgens analisten. Het bedrijf heeft de afgelopen periode investeringen gedaan in haar digitale aanbod. Dit bestaat nu uit een kleine vijfduizend films. Ook sloot ‘Europa’s leidende online DVD-verhuur abonnementenservice’, zoals de verhuurder zichzelf noemt, deals met Sony en Samsung over directe streaming van content naar nieuwe televisies.

Amazon deed begin 2008 haar Britse en Duitse DVD-verhuurservice nog van de hand aan het bedrijf waar het nu belangstelling voor heeft. Sinds die tijd heeft de webwinkelreus een belang van 42 procent in Lovefilm, dat een financiële injectie ontving van Amazon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!