'Elektronisch betaald parkeren in Amsterdam'

In Amsterdam moet parkeergeld elektronisch betaald worden in plaats van met muntgeld. Dit schrijft wethouder Eric Wiebes van de Nederlandse hoofdstad in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad. De Telegraaf meldde dit donderdag.

De wethouder adviseert verschillende stadsdelen huidige parkeerautomaten te vervangen voor nieuwe, waar met pinpas, creditcard of mobiele telefoon betaald kan worden.

De belangrijkste beweegreden voor Wiebes is dat parkeerautomaten opengebroken worden. In de hoofdstad gebeurd dit sinds september vorig jaar aan de lopende band, aldus de wethouder. Honderd van de ruim 3600 automaten zouden zijn geplunderd. De schade is inmiddels opgelopen tot een kleine miljoen euro, zegt Wiebes.

Door de plunderingen loopt de gemeente volgens de wethouder niet alleen parkeerinkomsten mis, maar raken de automaten vaak ook onherstelbaar beschadigd.

De Amsterdamse stadsdelen mogen zelf beslissen over beleid omtrent parkeren. Wethouder Wiebes kan dus niet meer doen dan hen adviseren. De verwachting is dat de stadsdelen later dit jaar een besluit nemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!