O'Neill in Japanse winkels

O'Neill gaat kleding verkopen in Japan. Hiervoor sloot het Caliornische surf, sneeuw- en lifestylemerk voor de langere termijn een licentie- en distributieovereenkomst met Itochu Corporation.

Het Japanse bedrijf richtte speciaal een licentiehouder op om op te treden als operationeel partner van het Amerikaanse kledingmerk. O'Neill laat weten dat de overeenkomst alleen geldt voor Japan, maar dat het sportmerk ook in andere Aziatische landen verkocht wordt, waar onder Zuid-Korea, Maleisië, Taiwan en Singapore vallen.

Harry Suzuki leidt de operatie van O'Neill in Japan. Hij begeleidde al eerder merken als Converse en Airwalk met hun stappen in de Japanse markt. "O’Neill heeft een groot potentieel”, laat hij weten. “Met onze ervaring en positie in Azië, kunnen we het merk laten groeien tot een hoger niveau.”

De eerste collectie ligt in december in de Japanse winkels. Hierbij gaat het om een beperkt aantal jassen en broeken uit de 'O'Neill Snowboarder Jeremy Jones Global Outwear' lijn. Vooralsnog is de kleding vooral in grote steden als Tokyo, Osaka en Nagoya te krijgen.

Itochu hoopt twee retail stores voor O'Neill te openen in 2011. Tot 2015 wil het bedrijf dit laten groeien tot vijftien filialen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!