Nieuw energielabel vermeldt euro’s

Consumenten vinden het huidige energielabel bij apparaten niet concreet genoeg. Dat meldt Maurice Estourgie, manager detailhandel bij branchevereniging Uneto-VNI. Daarom is er een nieuw label: de EnergieWeter. Deze vermeldt voortaan hoeveel euro’s een apparaat per jaar verbruikt.

Het nieuwe milieulabel moet de consument nog bewuster maken bij het kopen van energiezuinige apparatuur. Hiervoor rekent het de kilowatturen van apparaten om in euro’s. Dit is volgens Estourgie duidelijker dan de huidige aanduiding van A tot en met G.

De energielabels die nu in gebruik zijn gelden alleen voor witgoed. Het nieuwe label voegt televisies en computers ook toe aan deze lijst. “We hopen dat alle producten met een verbruik boven de honderd kilowattuur voor het einde van dit jaar het nieuwe prijslabel dragen”, aldus Estourgie.

Het bedrag in euro’s dat het nieuwe label vermeldt wordt berekend op basis van het gemiddelde verbruik van 2,3 personen per huishouden. Hierbij worden internationale maatstaven gebruikt die ook op eerdere labels van toepassing waren.

Het nieuwe label is een initiatief van het ministerie van VROM, Milieu Centraal, Uneto-VNI en de detailhandel. De EnergieWeter is overigens niet uniek. Elektronicawinkel BCC beschreef de energieprijs van apparaten ook al. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!