Unox A-Merk met meeste klanten

Unox had het afgelopen jaar een grotere klantenkring dan Campina. Dit blijkt uit de A-merken klanten top tien van het GfK. Unox-producten werden door 6,5 miljoen van de huishoudens gekocht. Dit komt neer op ruim 88,7 procent.

Unox trok 300 duizend kopers meer dan voorheen. Hiermee streeft het merk Campina voorbij die geen groei ziet in het aantal klanten ten opzichte van vorig jaar.

In de klanten top tien is verder te zien dat Dr. Oetker stijgt van plaats zes naar plaats vier. Daarnaast noteerden alle topt tien A-merken een forse stijging van de omzet uit aanbiedingen. Unilever is met Unox, Knorr en Calvé samen met Verkade de grootste winnaar.

Unox is favoriet in elke regio, met uitzondering van de drie grote Nederlandse steden. Onder de huishoudens zonder kinderen is het bedrijf ook favoriet. Voor de gezinnen is dit anders: zij kochten liever Knorr. Bij Albert Heijn en C1000 is Unox het A-merk met de grootste klantenkring. Campina heeft haar grootste klantenkring bij Plus, Jumbo, Dirk en Super de Boer.

De totale top tien
1. Unox
2. Campina
3. Knorr
4. Dr. Oetker
5. Honig
6. Maggi
7. Friesche Vlag
8. Lu
9. Calvé
10. Verkade

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!