Winkelstraten Amsterdam-West beter beveiligd

Winkelgebieden in Amsterdam-West moeten veiliger. Het stadsdeelbestuur en de ondernemersverenigingen hebben hiervoor afspraken gemaakt over betere straatverlichting, extra politietoezicht, beveiligers in de straat, dna-douches, straatcoaches en jeugdpreventieteams.

Het stadsdeel komt tot deze maatregelen omdat het al langer mikpunt is van overvallers. “Elke maatregel om dit soort criminaliteit de kop in te drukken is bespreekbaar en daar zal ik me ook sterk voor maken”, aldus stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer. Cameratoezicht en preventief fouilleren behoren wat hem betreft ook tot de mogelijkheden.

Afgelopen donderdag werd in het stadsdeel juwelier Fred Hund doodgeschoten bij een roofoverval. Die roofmoord past in een schokkende reeks van gewelddadige misdrijven, waaronder gewapende overvallen.

Stadsdeel West vraagt bij de gemeente om extra financiële steun. Dit zal lastig zijn omdat de gemeente Amsterdam onlangs aankondigde fiks te moeten bezuinigen. Het stadsdeel vindt tevens dat de ondernemersvberenigingen moeten meebetalen aan de maatregelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!