'Marks & Spencer sterk tweede kwartaal'

De Britse supermarktketen Marks & Spencer heeft een sterk kwartaal achter de rug, vindt M&S-ceo Marc Bolland. In de dertien weken tot 2 oktober steeg de autonome omzet van de retailer met 5,3 procent. Een prestatie die ver boven de verwachtingen ligt, aldus de topman.

De totale omzet van het concern in het Verenigd Koninkrijk nam 6,5 procent toe in het derde kwartaal, laat Bolland weten. Hij schrijft de groei vooral toe aan producten rond woninginrichting en kleding. Deze categoriën zagen een omzetstijging van respectievelijk 9,3 en 7,8 procent. Daarnaast noemt hij ook de verkoop van levensmiddelen. Hier werd een stijging van 5,2 procent genoteerd.

Ook de webwinkelomzet van M&S nam toe, met 49 procent. Daarnaast is het multichannel-concept 'Shop Your Way' uitgerold naar in totaal 434 vestigingen. Bolland is tevreden: “M&S heeft een goed kwartaal achter de rug, waarbij ons marktaandeel binnen alle categoriën van ons bedrijf is gestegen. Binnen de levensmiddelenbranche reageren consumenten goed op onze innovaties, en wordt er over het algemeen gedacht dat je bij ons meer waar voor je geld krijgt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!