ShopVIP breidt uit naar Belgische markt

De online verkoop bij onze zuiderburen zit in de lift en daar wil ShopVIP een graantje van meepikken. Directeuren Bram Jan Streefland en Gavin Dresselhuis laten dan ook weten hun pijlen op de Vlaamse markt te richten. Shop VIP is een shopping community die exclusieve opruimingen organiseert van A-merken tegen dertig procent tot zeventig procent korting.

De retailer heeft Tiany Kiriloff aangesteld als modedirecteur. Hij gaat de Vlaamse operaties van ShopVIP vanuit Nederland leiden. Streefland hoopt tegen het einde van dit jaar dertigduizend Belgische leden te hebben gestrikt: “Ik denk dat in elke markt ruimte is voor een drietal sterke spelers. In België heeft Vente Exclusive het voorrecht dat zij daar tot nu toe alleen zijn geweest. Wij maken nu onze entree op die markt. Met ons merkenpalet weten we een bepaald publiek aan te trekken. Bovendien bieden we meer alleen sales met onze community.”

Het Belgische Vente Exclusive is ook al concurrent in Nederland: “Het blijft natuurlijk stevige concurrentie. Wij hebben als voordeel dat we door onze sterke positie in Nederland een groot deel van de merken mee kunnen nemen naar België.”

België telde vorig jaar vijfduizend webshops. Dit was een stijging van 138 procent vergeleken me twee jaar eerder. Uit cijfers van BeCommerce blijkt dat de online verkopen met zeventien procent zijn gestegen in vergelijking met 2008. Kleding en modeaccessoires staan in de top drie van sterkste stijger.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!