'Music Store-winkels blijven open'

Music Store zal tachtig tot 85 van de 120 winkels behouden. Dat heeft Ton Vriezen, voorzitter van de franchisevereniging van Music Store, aan Entertainment Business laten weten. Momenteel zijn er gesprekken gaande met verschillende geïnteresseerden. Over welke entertainmentpartijen het gaat is lastig te zeggen, aangezien een groot aantal in staat is winkels van Music Store over te nemen.

Afgelopen week werd bekend dat Music Store-eigenaar Avalon surseance van betaling heeft aangevraagd. Hierdoor zijn de contracten van franchisenemers ontbonden en zijn ze vrij om te gaan en staan waar ze willen. “We hebben twee opties: of we gaan met een nieuwe partij in zee, maar dan hebben we een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan, of we gaan zelfstandig verder. Een van de voorwaarden is dat er niet alleen een rendabele groothandel moet zijn, maar óók rendabele winkels", aldus Vriezen.

De advocaten Rocco Mulder (Pot Jonker Seunke Advocaten) en Dick Winters (Winters & De Vries Advocaten) zijn benoemd tot bewindvoerders en voeren de gesprekken met de bank en eventuele overnamekandidaten. Beiden verwachten begin volgende week duidelijkheid te hebben over de voortzetting van de activiteiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!