Betaalautomaten nog niet klaar voor chip

Betaalmethode PIN is 1 januari 2012 niet meer; Nederland moet dan volledig zijn overgestapt op de chip. Maar of alle betaalautomaten op tijd zijn aangepast is de vraag, meldt De Telegraaf maandag.

PIN-eigenaar Currence stelt dat van ruim 244 duizend automaten inmiddels zo'n tachtigduizend apparaten technisch klaar voor de chip, maar mankeert het nog aan een bankcontract, aldus directeur Piet Mallekoote vrijdag. Van de tachtigduizend apparaten die technisch gereed zijn, is pas tussen de dertig en veertig procent zover dat er ook echt met chip op betaald kan worden, oftewel nog geen dertigduizend machines.

Mallekoote wijst met een beschuldigende vinger naar de banken, zij moeten zelf ondernemers benaderen met nieuwe contracten die het huidige contract met PIN moeten vervangen. Om er vaart achter te zetten is nu afgesproken met de banken dat ze op 1 januari van komend jaar in ieder geval de helft van de ondernemers een nieuw contract hebben aangeboden.

In juni 2011 moet dat negentig procent zijn. “Als we op 1 januari 2012 over moeten zijn, kunnen we de zaken nu niet op zijn beloop laten”, zei Mallekoote. Als het uiteindelijk allemaal niet lukt, is de consequentie evident: dan kan niet meer overal gepind worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!