Selexyz rekent op sterke eindspurt

Boekhandelsketen Selexyz verwacht dat de consumentenbestedingen in de laatste maanden van dit jaar zullen herstellen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad na een interview met Selexyz-directeur Matthijs van der Lely. “December kan nog veel goedmaken”, verklaart hij.

Met zeventien winkels komt de jaaromzet van de keten op bijna honderd miljoen euro. Dat is drie procent minder dan in 2009. Online bestellingen nemen explosief toe, maar compenseren de teruggang in de winkels niet volledig. “De consument hecht eraan een fysieke winkel te bezoeken. Hij wil een boek in de hand kunnen nemen en eraan ruiken”, aldus van der Lely.

Vrijdag zal de keten een nieuwe vestiging openen in Arnhem en op langere termijn wil de boekhandel expanderen binnen de witte vlekken Twente, Zeeland, Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, en ook in een stad als Deventer ontbreekt een filiaal. Eerst wil het bedrijf echter de omzet zien stijgen tijdens de feestdagen. "Ik zie meer mensen op straat. Mijn onderbuikgevoel zegt dat de feestperiode gunstig gaat uitpakken", aldus van der Lely.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!