Hitlergroet mag op fototaart HEMA

Twee kunstenaressen die bij de HEMA fototaarten bestelden zijn verbaasd over welke taarten de warenhuisketen wel en welke niet worden gemaakt. Zo kunnen uitingen van nationaalsocialisme wél maar afbeeldingen van geslachtsdelen niet. Dat schrijft het AD.

Sophia Wening en Loes ten Anscher bestelden, voor een expositie over smaakvolle en smaakloze taarten, zeven fototaarten bij HEMA-filialen in Enschede en Deventer. Drie bestellingen kwamen niet door de selectie, waaronder een afbeelding van een wijdbeens zittende vrouw met een hartje voor haar schaamstreek.

Dezelfde tompoucen met de Wilders-tekst 'de islamitische cultuur is achterlijk' werden wel geleverd. Zo ook de taart met een oude foto van een jongetje dat lachend de Hitlergroet brengt.

HEMA stelt in haar algemene voorwaarden dat de taarten geen afbeeldingen of teksten mogen bevatten die ‘in strijd zijn met de wet, goede zeden of openbare orde, of die een religieuze inhoud hebben.’ Volgens de winkel bevinden de laatste twee foto's zich in het grijze gebied tussen wat wel en niet kan. “Afbeeldingen van een wijdbeens zittende vrouw rieken naar porno”, zegt HEMA-woordvoerster Judy op het Veld tegen het AD.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!