Europees hoofdkantoor Forever 21 in Nederland

De Amerikaanse kledingformule Forever 21 opent binnenkort zijn Europese hoofdkantoor in Breda. De retailer wil vanuit deze Noord-Brabantse stad de Europese markt betreden.

“Breda heeft een goede infrastructuur om onze vestigingen in Europa te bereiken”, meldt Rob Cuijpers, administrative director Europe van Forever 21. “Denk aan snelwegen, treinen (HSL) en vliegvelden (België en Nederland). Daarnaast is er genoeg aanbod van hoog gekwalificeerd en meertalig opgeleide potentiële medewerkers en de stad heeft een naam op het gebied van logistiek. Bovendien zijn de huisvestings- en andere kosten in deze regio stukken gunstiger dan bijvoorbeeld in de Randstad.”

In het hoofdkantoor in Breda zal ook het callcenter voor de online verkopen worden gevestigd. Forever 21 is sinds 1984 in de Verenigde Staten actief met trendy mode en accessoires zoals schoenen, tassen, riemen en cosmetica voor een jong en trendgevoelig publiek. Forever 21 is naar eigen zeggen een van de snelstgroeiende retailbedrijven in de wereld, met een jaaromzet van meer dan 2,3 miljard dollar in 2009.

Sinds 2008 worden jaarlijks gemiddeld negentig nieuwe winkels geopend. Inmiddels heeft Forever 21 zo'n vijfhonderd winkels in onder meer Amerika, Canada, Indonesië, Japan, Korea, Malyasië, Verenigde Arabische Emiraten en Saudi Arabië. Er zijn nu vier flagshipstores in de VS, en een in Canada, met een gemiddelde omvang van zo'n 7500 vierkante meter.

Meer lezen over Forever 21? In het oktobernummers van RetailTrends is een formuleverhaal over deze Amerikaanse retailer gepubliceerd. Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!