Winnaars ING Retail Jaarprijs

De Bijenkorf en Van Tilburg Mode & Sport zijn de winnaars van de vakjuryprijzen van de ING Retail Jaarprijs 2010. Warenhuis De Bijenkorf sleepte de prijs in de wacht voor Beste Winkelketen en Van Tilburg Mode & Sport uit Nistelrode kwam als Beste Zelfstandige Winkel uit de bus. Computerformule Paradigit is winnaar van de Publieksprijs Beste Winkelketen.

Warenhuisketen De Bijenkorf was samen met koffie- en theeformule Simon Lévelt en elektronicaketen Expert genomineerd voor de vakjuryprijs voor Beste Winkelketen. De Bijenkorf wordt door de jury omschreven als ‘het Koninklijke paleis van de Nederlandse detailhandel’ en ‘een ongeëvenaard belevingconcept’. De ‘sprankelende huisstijl, consistente mediamix en instore communicatie zijn voortdurend van een hoog niveau, aldus het juryrapport. Volgens de jury heeft de strategische keuze voor een zakelijke benadering de creativiteit van de onderneming en de passie voor de klant niet in de weg gestaan.

Modewarenhuis Van Tilburg Mode & Sport werd door de vakjury bekroond tot Beste Zelfstandige Winkel. Tieleman Keukens uit Middelharnis en Animal Center uit Kaatsheuvel waren de andere genomineerden in deze categorie. Het winnende modewarenhuis presenteert jaarlijks spectaculaire groeicijfers, stelt de vakjury. ‘Het verborgen geheim van Van Tilburg is het naaiatelier op de bovenste etage’, aldus het juryrapport. In het naaiatelier vermaken zestig coupeuses de kleding op maat. Gratis en binnen anderhalf uur gereed. De jury heeft veel waardering voor de geweldige klantoriëntatie, de hoge maatschappelijke betrokkenheid, het plezier in het werk en de ondernemingszin van de familie Van Tilburg.

De publieksprijs Beste Winkelketen 2010 is dit jaar een prooi voor computerformule Paradigit. Op alles aspecten gemeten in het consumentenonderzoek van Q&A scoorde de winkelketen ruim boven het gemiddelde. De top vijf beste winkelketens van Nederland volgens de consumenten wordt gecomplementeerd door respectievelijk de Keurslager, Eye Wish Groeneveld, Het Huis Opticiens en IKEA.

De optiekwinkelketen Sybilla Buisman uit Boxtel is door de Nederlandse consument gekozen tot Beste Zelfstandige Winkel. Volgens de consumenten combineert de winkel ‘deskundigheid en klantvriendelijkheid met uitzonderlijke service’.

Overzicht prijswinnaars:

Vakjuryprijs 2010 Beste Winkelketen: De Bijenkorf
Vakjuryprijs 2010 Beste Zelfstandige Winkel: Van Tilburg Mode & Sport

Publiekprijs 2010 Beste Winkelketen: Paradigit
Publiekprijs 2010 Beste Zelfstandige Winkel: Sybilla Buisman Optiek

Leukste Winkel Om Bij Te Werken: De Blauwe Shop
Human Capital Award: Nijhof Baarn
Beste Starter: Epplejeck
Beste Bricks & Clicks: Expert
Beste Innovatie: Le Perron
Beste Retail Excellence Idee: Slimstock Retail


In het novembernummer van RetailTrends is een uitgebreid katern over de ING Retail Jaarprijs 2010 opgenomen. Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!