Jacht op winkelinbrekers beperkt

De politie Gelderland-Zuid rukt niet meer uit voor nachtelijke winkel- en bedrijfsinbraken. “Wij willen graag boeven vangen, maar het is zonde van de tijd om midden in de nacht bij een kapotte winkelruit te staan”, verklaart politiewoordvoerder Ben van Ingen Schenau.

Het Gelderse korps gaat alleen nog ter plaatse kijken als er een vermoeden is dat de boef nog te vangen is. “Als er sterke aanwijzingen zijn dat de daders nog aanwezig zijn gaan we kijken, anders niet. Als de vogels al zijn gevlogen, dan heeft het voor ons geen zin daar te gaan staan.”

Winkeliers die ’s nachts het slachtoffer worden van inbraak, kunnen de volgende dag aangifte doen bij de politie. “Sporen lopen niet weg. De technische recherche komt toch niet midden in de nacht”, legt Van Ingen Schenau de maatregel uit.

MKB-Nederland is ‘bezorgd’ over de werkwijze van het korps. “Dit lijkt een soort vrijbrief voor dieven. Als je er maar snel in en weer uit bent, dan komt de politie toch niet”, aldus Els Prins van VNO/NCW / MKB-Nederland. “Je kunt van een afstand niet beoordelen of de dader nog in de buurt is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!