Ahold wil een vijfde van Nederlandse retailmarkt in handen

Dick Boer, toekomstig bestuursvoorzitter van Ahold, wil twintig procent van de Nederlandse retailmarkt in handen krijgen. Deze markt heeft een omvang van zeventig miljard euro. Momenteel heeft Ahold vijftien procent aandeel in deze markt. Dat meldt het Financieele Dagblad vrijdag.

Om deze twintig procent daadwerkelijk te behalen kijken Boer en huidig bestuursvoorzitter John Rishton naar overnames van non foodketens. Ahold wil alle producten verkopen die aansluiten op de dagelijkse behoefte van de consument. Zo is Blokker al diverse keren voorbij gekomen en is Ahold momenteel in de race om HEMA over te nemen. Met de overname van HEMA koopt het concern één miljard euro omzet.

Het huidige marktaandeel van 33 procent in de Nederlandse supermarktbranche kan bij eventuele overnames roet in het eten gooien. Elke overname van Ahold wordt naar verwachting direct afgekeurd door de mededingingsautoriteiten. En de beperkte winkelruimte in Nederland houdt uitbreiding van de eigen winkels voorlopig ook tegen.

Toch lijkt een overname van HEMA de meest voor de hand liggende optie. Hiermee slaat de keten in een keer een grote slag in zijn strijd naar twintig procent marktaandeel, en zijn er enorme groeimogelijkheden op het gebied van huismerken en bezorgdiensten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!