'Keurmerk voor bewakingscamera's'

Bewakingscamera’s en -apparatuur moeten een keurmerk krijgen. Dat vindt VEBON, de Vereniging van Beveiligingsondernemingen in Nederland. Veel straatrovers en winkeldieven worden vrijgesproken vanwege camerabeelden van te slechte kwaliteit. Een keurmerk moet dit voorkomen.

"De camerasystemen van de afgelopen vijf jaar zijn technisch zeker tiptop, het gaat er meer om waar en hoe de camera's zijn opgehangen en of ze goed zijn ingesteld", zegt algemeen secretaris Erwin Schoemaker. "Belangrijkste is dat rekening wordt gehouden met onder andere het doel van het camerasysteem. Daarnaast moeten praktische zaken als plaats, hoogte en lichtinval worden geregeld, want met name dat laatste bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van de opgenomen beelden."

Het Platform Detailhandel Nederland kijkt belangstellend naar de ontwikkelingen. "We juichen het toe als de beelden verbeteren en gebruikt kunnen worden in de opsporing en veroordeling van daders", zegt secretaris Sander van Golberdinge. Wel vindt de secretaris dat ondernemers niet weer op extra kosten mogen worden gejaagd. “Onderhand wordt een beveiligingsniveau à la Schiphol van de winkelier verwacht en daarmee gaan we een stap te ver", aldus Golberdinge.

VEBON stelt momenteel een eisenpakket samen, waaraan de apparatuur en het installatiewerk moeten voldoen om het keurmerk te kunnen krijgen. Schoemaker verwacht dat in 2011 de eerste, van een keurmerk voorziene camerasystemen worden uitgegeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!