Topman stapt op bij Corio Nederland

John van Haaren treedt af als ceo van Corio Nederland, ‘vanwege meningsverschillen over de te volgen strategie’. Corio heeft de zoektocht naar een opvolger ingezet, aldus het vastgoedbedrijf donderdag in een persbericht.

Van Haaren uitte eerder dit jaar zijn zorgen over het verdwijnen van de zelfstandige winkelier uit de stedelijke winkelgebieden. Hij pleitte voor een aanpassing van de wet: “Als wij lokale ondernemers in een winkelcentrum willen, ze desnoods een lagere huur willen rekenen, kunnen ze dat contract wettelijk doorverkopen aan een keten die wij op een bepaalde plek helemaal niet zien zitten. Vandaar dat onze mensen hun pogingen om de lokale ondernemer toch binnen te krijgen vaak staken.”

Van Haaren werkte jaren voor Corio in Spanje. In het Zuid-Europese land geldt andere wetgeving, waardoor het daar wel lukte om kleine zelfstandigen binnen te halen.

Corio drukt een flinke stempel drukt op het Nederlandse winkelstraatbeeld. Het vastgoedbedrijf is met een ontwikkelportefeuille van een miljard euro de grootste investeerder in winkelcentra in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!