Nieuwe eigenaar voor M&S Mode

Maxeda heeft opnieuw een formule van de hand gedaan. M&S Mode is verkocht aan Excellent Retail Brands (ERB), die ook de formules Cool Cat, Wonder Woman en America Today in handen heeft. Dit heeft Maxeda dinsdag bekendgemaakt.

Maxeda heeft niet laten weten welk geldbedrag met de verkoop van de 417 winkels tellende keten is gemoeid. Naar verwachting zal de verkoop begin 2011 rond zijn. De verkoop zal voor advies worden voorgelegd aan de ondernemingsraden en de transactie wordt besproken met de vakbonden. Daarnaast is het nog wachten op groen licht van de betreffende mededingingsautoriteiten.

De verkoop van M&S Mode is een van de laatste stappen in het afronden van de strategische heroriëntatie van de Maxeda Fashion Groep. “M&S Mode is nu een Europese modeketen, die met focus op een uitgebreide maatvoering goed gepositioneerd is voor toekomstige groei en winstgevendheid”, aldus Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter Maxeda.

Roland Kahn, ceo van ERB en oprichter van de groep: “De winkelketens van ERB delen de passie van M&S Mode op het gebied van klantgerichtheid. Wij zijn ervan overtuigd dat door samenwerking en het delen van ‘best practices’ alle winkelketens hun respectievelijke klantgroepen nog beter van dienst kunnen zijn en de mogelijkheid biedt nog succesvoller te zijn.”

“Ik ben erg trots op wat we met alle medewerkers in de afgelopen jaren hebben bereikt”, laat Phil Auld, CEO M&S Mode weten. “We hebben hard gewerkt om van M&S Mode een toonaangevende ‘fast fashion’-retailer te maken met een uitstekend aanbod met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik ben ervan overtuigd dat we onze toekomstige groei samen met de andere retailers in de ERB groep kunnen versnellen.”

Maxeda heeft in korte tijd een aantal formules verkocht. Zo werd lingerieketen Hunkemöller eind november ingelijfd door investeringsmaatschappij PAI. Enkele weken daarvoor verkocht het concern bovendien de Bijenkorf aan Selfridges Group Limited en half september werd V&D verkocht aan Sun Capital Partners. Maxeda is nu nog eigenaar van de doe-het-zelf formules Praxis, Brico, Plan-it en Formido.

Lees ook: 'M&S zorgt voor omzetverdubbeling Kahn' en ‘Doe-het-zelfzaken over twee jaar verkopen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!