Winkels worden voorzien van 'groene sterren'

Winkeliers kunnen in het tweede kwartaal van 2011 sterren krijgen voor duurzame bedrijfsvoering en energiebesparing in het winkelpand. Met deze sterren kunnen winkels hun klanten laten zien hoe groen zij presteren. Stichting Duurzame Winkelstraat en Het Klimaatverbond ontwikkelen het systeem samen met verschillende branche- en consumentenorganisaties.

Belangrijk element is dat het een keurmerk ‘voor en door consumenten’ wordt: middels marktonderzoek en gesprekken met consumentenorganisaties worden de zaken die consumenten belangrijk vinden ingebracht. Maar ook het bezoeken en beoordelen van de winkels gebeurt door consumenten zelf. De Groene sterrenregen moet leiden tot het vergroenen van de winkelstraat om winkelgebieden de komende jaren aantrekkelijk te laten blijven en om te concurreren met online winkels.

Op 6 november ging in tien gemeenten de actie ‘Houd de warmte binnen' van start, waarin winkeliers gevraagd wordt een goede energiezuinige entree te realiseren. Inmiddels worden er gesprekken met een tiental winkelketens gevoerd en zijn er al zo'n twintig gemeenten die zich bij dit initiatief hebben aangesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!