CBL verwacht topdrukte in supermarkten

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verwacht dit jaar een kerstomzet van 810 miljoen euro in de supermarkten. Dat is een stijging van ruim vier procent ten opzichte van de kerstomzet in 2009.

In de week voorafgaand aan Kerst geeft de consument dit jaar ongeveer 200 miljoen euro meer uit aan zijn boodschappen dan in een normale week. De kerstomzet draagt daarom voor een groot deel bij aan de jaaromzet van supermarkten.

"Een belangrijke inspiratiebron voor gerechten is de kersteditie van de supermarktfolders”, aldus Miranda Boer van het CBL. "Verder blijft het samen gourmetten, fonduen en het uitgebreide kerstontbijt populair. De luxe huismerkproducten van de supermarktketens zullen ook dit jaar een grote rol spelen in het kerstdiner.”
De laatste jaren wordt steeds meer zorg besteed aan een passende wijn bij de gerechten. Bovendien zouden veel consumenten in de weken voorafgaand aan Kerst al wat recepten en gerechten uitproberen om er zeker van te zijn een lekker kerstdiner te kunnen voorschotelen aan familie en vrienden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!