Ebay koopt winkelclub Brand4friends

Ebay neemt Duitslands grootste besloten winkelclub Brands4friends over voor een bedrag van 150 miljoen. Dat maakte het e-commerce bedrijf maandag bekend.

De Duitse online winkelclub is marktleider in Duitsland en heeft 3,5 miljoen Duitse klanten. Dagelijks gaan er 33 duizend modeartikelen met flinke kortingen over de toonbank. De webshop werkt samen met zo’n zeshonderd merken, waaronder Buffalo, Calvin Klein en Diesel.

Met de aankoop van Brands4friends wil eBay zich in ook in Europa gaan profileren als online mode-adres. Het e-commercebedrijf heeft berekend dat online shopping clubs momenteel ongeveer twinitg procent van alle online modeverkopen in Europa vertegenwoordigen en dat dat percentage groeit.

Volgens ceo Sergio Dias is eBay de perfecte partner voor Brands4friends: “Wij nemen onze retailervaring en marktkennis mee en kunnen profiteren van de ervaring van eBay in traffic en e-commerce. Dit zal de groei van onze shopping community stimuleren.”

De overname moet eerst nog door de verschillende autoriteiten worden goedgekeurd en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 worden afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!