DSM neemt Martek over

Biotechconcern DSM neemt voor 829 miljoen euro het Amerikaanse Martek Biosciences over. Daarmee betreedt DSM de groeimarkt voor baby- en dieetvoeding.

“Baby- en kindervoeding is een aantrekkelijke markt”, zegt bestuursvoorzitter Feike Sijbesma in Het Financieele Dagblad. Martek is in de VS een toeleverancier van onder meer Kellogg’s en Numico. Martet is uitsluitend op de Amerikaanse markt actief. Het bedrijf zoekt volgens Sijbesma aansluiting bij DSM om verder te kunnen groeien.

De aankoop van Martek is voor DSM de derde transactie binnen twee weken. “We zitten in een groeispurt”, aldus Sijbesma. DSM kan inclusief leenvermogen ruim twee miljard euro spenderen aan overnames. Sijbesma: “Met de aankoop van Martek voor 830 miljoen euro zijn we dus nog niet klaar.”

Amerikaanse advocatenkantoren hebben aangegeven te gaan onderzoeken of DSM de aandeelhouders van Martek wel genoeg betaald voor hun stukken. Martek zou mogelijk onvoldoende hebben rondgekeken voordat het een overeenkomst aanging met DSM. De advocaten roepen aandeelhouders op zich te melden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!