Voorlopig geen verandering in koopzondagen

Consumenten merken dit jaar nog weinig van de nieuwe Winkeltijdenwet die per 1 januari is ingegaan. Dat blijkt uit een rondgang langs MKB-Nederland, Detailhandel Nederland, supermarktkoepel CBL en gemeenten. 

Gemeenten hebben een jaar de tijd om gehoor te geven aan de nieuwe regels rond de koopzondag. Zij maken geen haast om de wijzigingen door te voeren.

De nieuwe Winkeltijdenwet stuit op veel weerstand bij winkeliers en gemeenten. Zij vinden de nieuwe wet onduidelijk en moeilijk uitvoerbaar. Tevens is men bang dat de economie een harde klap krijgt. De beperking van de koopzondagen zou volgens de organisatie daarbij kunnen uitdraaien op een verlies van 24 duizend banen.

Voorheen konden gemeenten winkelgebieden zomaar aanmerken als toeristisch gebied, waardoor winkels vaker op zondag hun deuren konden openen dan de twaalf maal per jaar die wettelijk zijn toegestaan. Volgens de nieuwe wet moeten gemeenten beter onderbouwen in hoeverre toerisme het nodig maakt voor winkeliers om ook op zondag de deuren structureel te openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!