Mobile-commerce presteert naar verwachting

De positieve verwachtingen van experts en online-retailers over de ontwikkeling van mobile commerce in 2010 zijn waargemaakt. Dat blijkt uit mobiele bezoekcijfers van Comscore.

Het onderzoeksbureau analyseerde het mobiele winkelgedrag in september, oktober en november. Daaruit bleek dat 7,3 miljoen Amerikanen één tot drie keer per maand een bezoek aan een mobiele site of applicatie van een retailer brengen. Dat is 3,1 procent van de 234 miljoen Amerikaanse telefoongebruikers boven de 13 jaar. M-commerce sites doen het beter dan shopping applicaties: zij trekken ruim twee keer zoveel bezoekers.

ComScore analyseerde het mobiele winkelgedrag in september, oktober en november. 1,6 procent van de mobiele bevolking (3,7 miljoen Amerikanen) maakt volgens het onderzoeksbureau zeker wekelijks gebruik van mobile commerce. Nog eens 2,1 miljoen Amerikanen, bijna één procent van de volwassen mobiele bevolking, zou bijna dagelijks een mobiele site of applicatie bezoeken. In de drie onderzoeksmaanden maakten in totaal 8,6 miljoen bezoekers gebruik van een mobiele website.

ComScore publiceerde ook een top-10 van Amerikaanse retailers die de mobiele shoppers het meest bezochten. Amazon scoorde daarin het hoogst, de site kreeg bezoek van elf procent van de Amerikaanse telefoonbezitters.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!