Voedselprijzen ongekend hoog

De voedselprijzen over de hele wereld zijn in december tot een recordhoogte gestegen. Dat heeft de Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties(FAO) woensdag bekend gemaakt. Vooral graan, suiker en olie werden duurder.

De FAO Food Price Index van de producten kwam in december uit op 214,7 punten, een stijging van 8,7 punten ten opzichte van november. De voedselprijzen bereikten daarmee het hoogste niveau sinds 2008. De prijs van graan zal volgens de FAO, gezien de huidige weersomstandigheden, nog verder stijgen. "Het zou zelfs dwaas zijn als we ervan uitgingen dat die prijzen nu hun piek hebben bereikt", zegt FAO-economoon Abdolreza Abbassian tegen de Financial Times.

De FAO verwacht dat de prijsstijging niet zal leiden tot massale rellen in arme landen, zoals in 2008 he geval was. Wel waarschuwt de organisatie dat de dreigende voedselcrisis ook westerse economieën kan schaden. Bedrijven als McDonald's, Kraft of Nestlé kunnen met hogere grondstoffenprijzen worden geconfronteerd.



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!