Albert Heijn overleden

Albert Heijn is donderdag op 83-jarige leeftijd overleden. De ex-voorzitter van de raad van bestuur van Ahold was de kleinzoon van de gelijknamige oprichter van de supermarktketen.

Albert Heijn startte in 1949 als 22-jarige zijn loopbaan bij de supermarkt. Hij stond aan de wieg van de zelfbedieningswinkels, destijds een revolutie. Het betekende de geboorte van het winkelmandje en het winkelkarretje. Ook de streepjescode, die het afrekenen bij de kassa's sterk zou vereenvoudigen, was een idee van Albert Heijn.

Onder 27 jaar leiderschap van Heijn ontwikkelde Ahold zich tot één van de grootste retailconcerns ter wereld. Na zijn aftreden als topman bleef hij actief in het bedrijfsleven en de maatschappij. Zo was hij commissaris bij Ahold, ABN Amro, Transavia, Reesink en Randstad, bekleedde bestuursfuncties bij het Amerikaanse Food Marketing Institute en de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Zijn laatste levensjaren bracht Albert Heijn hoofdzakelijk in Engeland door. Hij runde er samen met zijn vrouw nog jaren enkele winkels, een brasserie, een restaurant en een bed-and-breakfast.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!