Investeerder moet Shoeby grens over helpen

Investeringsfonds Bencis Capital koopt een meerderheidsbelang in de modeformules Shoeby en Lake Side. Aan de hand van deze nieuwe eigenaar willen de ketens hun geluk beproeven in het buitenland. Dat meldt het Financieele dagblad woensdag.

De ambities zijn groot. “Dit jaar moeten er 35 tot 40 winkels bij komen”, aldus John van Deursen, oprichter van Shoeby en directeur van Van Deursen Group in Rosmalen, die beide winkelformules exploiteert. Ook in de jaren erna zal de keten volgens hem met 'een behoorlijk percentage' blijven groeien.

Bencis participeert niet voor honderd procent in de onderneming, stelt Van Deursen. Maar over de exacte grootte van het aandeel, wat ervoor betaald is en de beschikbare investeringskas wil hij niets kwijt.

Het echtpaar Mieke en John van Deursen startte in 1981 in Den Bosch een modewinkel onder de naam Shoeby. Ondertussen is er een keten van ruim tweehonderd winkels op Vinex-locaties en in buitenwijken met betaalbare mode voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er zo'n 70 jeanswinkels van Lake Side.

De groei zal deels plaatsvinden in Nederland en deels in het buitenland. Op dit moment zijn er nog maar vijf winkels in België en een in Duitsland. Van Deursen wil niet zeggen in welke markten nieuwe winkels zullen worden geopend, maar België en Duitsland liggen voor de hand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!