'Red Bull is levensgevaarlijk’

Energiedrankjes als Red Bull, Bullit en Goldpower zijn razend populair onder jongeren, maar ze blijken voor hen zeer gevaarlijk. De drankjes zouden streng gereguleerd moeten worden door overheden, stellen Amerikaanse onderzoekers in het medische tijdschrift Pediatrics.

Volgens artsen veroorzaken de drankjes hartkloppingen, beroerte, hartaanval, misselijkheid, benauwdheid, diarree, en zelfs een acute dood kunnen volgen op het gebruik. Volgens het rapport bevatten sommige blikjes vier tot vijf keer meer cafeïne dan andere frisdranken en sommige kinderen drinken meerdere blikjes op een dag.

Volgens professor pediatrie aan de Universiteit van Miami en één van de onderzoekers Steven Lipshultz moeten energiedrankjes, net als tabak en alcohol, streng gereguleerd worden. “Voor kinderen, tieners en jonge volwassenen is een veilige hoeveelheid van gebruik niet vastgesteld”, aldus Lipshultz.

Energiedrankjes verschenen twintig jaar geleden in de supermarkten. De drankjes worden ook gebruikt om te mixen met alcohol.

Frisdrankfabrikanten ontkennen het gevaar en stellen dat het gebruik van cafeïne veilig is. Wel adviseren zij consumenten die erg gevoelig zijn voor de stof goed de labels op de producten te bestuderen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!