Victoria's Secrets opent winkel op Schiphol

De Amerikaanse lingeriegigant Victoria’s Secrets opent in mei op Schiphol zijn eerste Europese winkel. Liefhebbers moeten echter niet te hard juichen, want lingerie ligt er niet in de schappen. Bovendien is de vestiging niet openbaar toegankelijk. De zaak komt achter de paspoortcontrole in lounge 3, de vertrekhal voor intercontinentale vluchten.

Uitbater Gerzon meldt dat de winkel zeventig vierkante meter groot is, een fractie van een gemiddelde vestiging in de VS. Daardoor ontbreekt de ruimte voor lingerie en bikini's waar het merk om bekend staat, aldus Gerzon. Het filiaal op Schiphol verkoopt accessoires als make-up, panty's en shirts.

Het moederbedrijf van Victoria's Secret, Limited Brands, wil elders in Europa wel op eigen benen actief worden. In 2012 gaat de eerste eigen winkel open, een gigant van vijfduizend vierkante meter op de hoek van New Bond Street en Brook Street in Londen. Over plannen voor meer Europese vestigingen is niets bekend.

Victoria’s Secrets telt in de VS bijna 2700 winkels, plus nog eens zevenhonderd verkooppunten in warenhuizen. Gerzon opent rond mei op Schiphol ook een vestiging van kledingmerk Hèrmes in dezelfde hal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!