Omzetstabilisatie woonbranche zet door

De omzetstabilisatie in de woonbranche heeft zich ook in het vierde kwartaal voortgezet. Een gemiddelde woondetaillist heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2010 met 0,2 procent zien toenemen ten opzichte van het hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. Dit blijkt uit Woonzakenmonitor IV/2010 van Van Es Marketing Services.

Over heel 2010 bedroeg de omzetdaling van een gemiddelde woonzaak 0,6 procent. Alleen algemene woninginrichters en slaapspeciaalzaken behaalden meer omzet dan in 2009 en boekten een omzetstijging van respectievelijk 2,7 procent en  1,3 procent. Keukenspeciaalzaken en parketspeciaalzaken zijn er niet in geslaagd de forse omzetdaling van 2009 om te buigen in groei in 2010. Deze zaken hebben de daling echter wel weten te beperken tot twee procent.

Over de eerste helft van 2010 liet de omzet in de woonbranche nog een flinke daling zien. In de tweede helft van het jaar zagen vele woondetaillisten de omzetontwikkeling echter uit de rode cijfers komen. Woningtextielzaken, sanitair- en tegelspeciaalzaken en zonweringzaken verkeren nog steeds in zwaar weer. Zij zagen in het vierde kwartaal wederom de omzet dalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!