Weer minder omzet Walmart in VS

Supermarktconcern Walmart heeft in het vierde kwartaal zijn omzet in de Verenigde Staten wederom zien dalen. De retailgigant compenseerde deze omzetafname door hogere verkopen elders. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het ’s werelds grootste retailer.

De identieke omzet in het vierde kwartaal, dat eind januari afliep, nam af met 1,8 procent. Dat is het zevende kwartaal met lagere Amerikaanse verkopen op rij. Walmart zag zijn totale omzet stijgen met 2,5 procent tot 115,6 miljard dollar (84,5 miljard euro) door toegenomen verkopen in andere markten. Analisten rekenden op een omzet van 117,7 miljard dollar. De nettowinst klom afgelopen kwartaal vier procent tot 5,02 miljard dollar (3,7 miljard euro).

Topman Mike Duke lieten weten teleurgesteld te zijn over de gedaalde verkopen in de VS. Hij stelt dat het nog enige tijd duurt voordat de resultaten in de VS gaan verbeteren. Over het gehele boekjaar 2010 steeg de winst met ruim zes procent tot 15,4 miljard dollar. De omzet ging met 3,4 procent omhoog tot 419 miljard dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!