Ahold op overnamejacht

Dick Boer, de net aangetreden bestuursvoorzitter van Ahold, is op overnamepad. Boer zoekt daarbij niet alleen naar mogelijkheden in Nederland en de Verenigde Staten, maar ook buiten bestaande markten.

Zolang de aankoop strategisch past, de juiste prijs heeft en aansluit op de mogelijkheden van Ahold, sluit de topman niets uit. Boer wil met deze aankondiging duidelijk een andere koers gaan varen dan zijn voorganger John Rishton, die het vooral bij kleine overnames hield.

Volgens de bestuursvoorzitter biedt onder meer Oost-Europa perspectief. Doelend op de overname van het Servische Delta Maxi Group door Delhaize zegt Boer: “Natuurlijk kijken wij ook naar dat soort markten. Zolang we ons businessmodel maar kunnen toepassen.” Daarnaast wil Boer het assortiment verbreden met ‘alles wat een klant in het karretje kan meenemen voor de dagelijkse behoefte’. De topman doelt daarbij vooral op ‘non food artikelen’.

De supermarktketen heeft naar eigen zeggen genoeg vermogen om de aangekondigde uitbreiding te financieren. Het concern zou 1,6 miljard euro in kas hebben, waar volgens SNS-analist Richard Withagen elk jaar zo’n één miljard euro bijkomt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!