Beter Bed beleeft 'recordjaar'

Beter Bed heeft het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal zien uitkomen op 15,8 miljoen euro, tegen 15,7 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep hield de bedden- en slaapkamerspecialist in de laatste drie maanden van 2010 11,9 miljoen euro over, gelijk aan de winst in dezelfde periode in 2009.

Voor heel 2010 bedroeg de winst 27,9 miljoen euro, bijna 17 procent meer dan in 2009. De jaaromzet bedroeg 347,7 miljoen euro. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers. Beter Bed keert de gehele nettowinst uit aan zijn aandeelhouders.

De onderneming spreekt van een recordjaar, maar waarschuwt voor aanhoudend uitdagende marktomstandigheden in 2011. Directievoorzitter Ton Anbeek is trots: “Zeker in een jaar waarin de consument nog steeds terughoudend was, het aantal sneeuwdagen twee keer zo groot was als in 2009 en onze belangrijkste markten opnieuw krompen.”

De eerste maanden van dit jaar zijn begonnen met minder orders dan een jaar eerder, aldus de onderneming. Desalniettemin verwacht Beter Bed, mede door sterke promoties, dat de nettowinst in dit kwartaal tenminste gelijk zal zijn aan de nettowinst in de eerste drie maanden van 2010, toen die uitkwam op 8,2 miljoen euro.

Beter Bed telt 1.117 winkels in onder meer Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!