VanHaren groeit sterker dan branche

De op twee na grootste schoenenretailer in Nederland heeft in 2010 een omzetstijging van 11,6 procent geboekt, tegenover een groei van 5,9 procent in de gehele schoenenbranche. De omzet van vanHaren kwam uit op 114,4 miljoen euro, tegenover 102,5 miljoen euro in 2009. De like-for-like omzet plustte met 8,3 procent. Er ging in totaal 5,5 miljoen paar schoenen over de toonbank, ruim 12,3 procent meer dan het jaar ervoor.

"We hebben in de lastige jaren van de economische crisis met groot vertrouwen in onze sterke kanten verder geïnvesteerd in ons netwerk aan filialen", vertelt vanHaren-directeur Krein Bons. "Dat was de basis voor deze duidelijke sprong vooruit", motiveert hij de succesvolle koers.

In 2010 opende vanHaren vijf filialen en bouwde er elf om volgens de nieuwste standaard. Daarmee is de onderneming in het hele land vertegenwoordigd met 131 filialen en een online shop waar meer dan 1.300 artikelen worden aangeboden. "Het internet speelt als aanvullend serviceaanbod op onze stationaire handel een steeds belangrijkere rol", aldus Bons.

In 2011 breidt de retailer haar filialennetwerk uit met vier nieuwe winkels. Zo wordt op 6 april de nieuwe vanHaren-superstore in Den Haag geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!